30 Mayıs 2010 Pazar

Yaz Temizliği

Sizin de bildiğiniz gibi sitem oldukça yeni. Site görünümünü durmadan değiştiriyordum. Nihayet son görünümüne ulaştırdım. Benim oldukça hoşuma gitmiş olmasına rağmen sizin görüşleriniz benim için çok önemli. Yapıcı yorumlarınızı bekliyorum.

Yapacağınız tasarım yorumları ve bundan sonra ekleyeceğim yazılarla sitenin gerçek değerine ulaşacağını düşünüyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

25 Mayıs 2010 Salı

Havlu Kenarları


İlk resimdeki havlu kenarı bize hediye geldi, diğer iki havlu kenarını ben ördüm. Haziranda ağabeyim evlenecek, bu yüzden bu havluları ve birkaç parça çeyizlik malzemeyi onun çeyizine koyduk. İnsanın çeyizinden (daha evine götüremeden) bazı şeyler bağışlamak zorunda kalması çok acı :)) Havlularımdan ve hediye ettiğim diğer çeyizsel malzemelerden çok zor ayrıldım :)) 

22 Mayıs 2010 Cumartesi

Nikah Şekeri ve Katil Ruhlu Silikon Tabancası :))


 Aslında ağabeyimin nikahına yakın bir tarihte bu nikah şekerlerini yayınlamayı düşünüyordum.  Ama bu kadar çok parmağımdaki yanıktan, onu yakan silikon tabancasından bahsedince, bir an once parmağımın yanmasına neden olan çalışmamı yayınlayayım dedim. 

Tuğba bu nikah şekerlerinden isteyince, gözümüze kolay gözüktü, biz bunu yaparız dedik ve işe koyulduk. 3 tane 5 tane değil ki kolay olsun, 900 tane yaptık bunlardan. Bu yüzden bayağı zahmetli oldu. Ama eserlerimize bakınca değdi diyoruz :))

21 Mayıs 2010 Cuma

Sutaşı ve Yoyolu Bohça - 1


Öncelikle merak eden, geçmiş olsun dileklerini gönderen herkese teşekkür ederim. Parmağım oldukça iyi durumda, yakında hiçbirşey kalmayacak.

Şimdi gelelim sanatsal çalışmamızın açıklamasına:) Ağabeyimin çeyizini sarmak için bohçalar lazımdı. Birini annem maharetini konuşturarak hazırladı,  bohça ağabeyimin evindeki yerini aldı bile. Diğer bohçayı da ben hazırladım ve şu anda bohçamı sizlere takdim ediyorum. 

Yoyolar ve sutaşı bir araya geldi, ortaya bu şirin şey çıktı.

Yoyolar ile bohça daha önceden de yapmıştım. Yoyolu bohça çalışmamı görmek için buraya bakabilirsiniz. 

18 Mayıs 2010 Salı

Mor Çiçekli Peçete Halkası


Ağabeyimin çeyizine hazırladığım diğer peçete halkası da bu. Renk ve çiçek tercihini Tuğba'nın kahvaltı setine göre yaptık. İyi günlerde kullansın inşaallah.

Plastik peçete halkalarının kurdeleyle sarıp üzerine çiçekleri sıcak silikonla yapıştırdım. Sıcak silikon demişken; dün başka bir iş yaparken sıcak silikonla parmağımı öyle bir yaktımki, şuan parmağımda koca bir oyuk var.  Silikonla dikkatli çalışın, yanığı çok derinlere kadar iner diyenlere şiddetle katılıyorum. Aman dikkat!! Dün elimi hiç kullanamadım, yanığa kantaron yağı sürüp öyle yattım. Bugün hafif  kabuk bağlamış, bu da iyileşmeye durdu demek oluyor. Çok şükür...

15 Mayıs 2010 Cumartesi

Taşlanmış Havlular


Ben ezelinden beri ışıldayan şeffaf taşlara bayılırım. Çok şükür bu sene de pırıltı modası var, özellikle swarovski taşlar herşeyde kullanılıyor. Mobilyalar da bile... Mobilyada taş kullanımının çok abartılı olduğunu söyleyen ben, mobilyalarımı taşlı aldım. Evlilik - ev dizme ile ilgili herhangi bir konuda "bence o hoş değil, bence gereksiz, bence abartılı" dediysem, dediğimin tam tersini yapmayı başardım. Nasıl olduğu konusunda en ufak bir fikrim yok. Ama büyüklerimiz boşuna "büyük lokma ye, büyük söz söyleme" dememişler...

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Motifli Tepsi Örtüsü

 

Elimde bir iş olmadığı dönemde can sıkıntısından yaptığım minik motifleri etrafına oya geçerek tepsi örtüsüne çevirmiştim. Yani tamamıyla kafadan atma bir model. Ama sonuç güzel oldu, hem kibar hem kullanışlı bir tepsi örtüm olmuş oldu.

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Sarı Köşk'te kahvaltı Keyfi ve Hediyelerim


Günün özü; gönül ne kahve ister, ne kahvehane, gönül sohbet ister, kahve bahane...
 
Dün planını 2 ay önceden yaptığımız Sarı köşkteki kahvaltı organizasyonunu gerçekleştirdik. En son 2000 yılında aynı sıraları paylaştığımız lise arkadaşlarımızla buluştuk. 20 kişi bir araya gelebilmemiz mucize gibi birşeydi.

Çoğunluğu evli ve çocuklu olan arkadaşlarımız büyük bir özveriyle tam vaktinde buluşma yerlerindeydiler. Aslında asıl özveriyi tatil günlerinde eşleri evde yokken oturup çocuk bakan ya da tatil gününü yalnz geçirmek zorunda kalan beyler göstermişlerdi. Bu yüzden ilk teşekkürü beyler hak ediyor.

Günümüz 11:00'da sarı köşkte başladı. Sohbet, muhabbet, fotoğraf çekimleri derken kimse doğru düzgün birşeyler yiyemeden saat 13:00'de köşkten çıktık. Emirgan'da "çin ordusu" formunda gezinti yaparak fotoğraflar çekildik. Bu sincapta bize en güzel pozlarını verdi.

6 Mayıs 2010 Perşembe

Esans Şişeli Kolye


Yoğun günlerimiz olanca hızıyla geçiyor. Bu hafta hergün için planlarımız var. Yalnızca bugün evdeyim. O yüzden fotoğraf çekimleri yaptım, güzel güzel postlar hazırladım size.

Uzun zaman önce aldığım ve uzun süre severek kullandığım iki adet kolyem vardı. Birinin zinciri kararınca, diğerinden de sıkılmaya başlayınca, ikisini de bozup bu kolyeyi hazırladım.

Kolyenin üçgen ucu, eskiden Osmanlı zamanında kadınların boyunlarına taktıkları metal esans şişesiymiş.

3 Mayıs 2010 Pazartesi

Post-it Buzdolabı Magnetleri


Birkaç gündür internet hatlarımızın kendi kendini imha etmesi yüzünden internet erişimimiz yoktu, ancak bugün siteyi güncelleme fırsatı bulabildim. Yeni tasarladığım buzdolabı magnetlerimi beğeninize sunuyorum. Post-itler haricinde kullandığım bütün malzemeler, çeşitli tasarımların ucundan bucağından artan materyaller.