28 Nisan 2010 Çarşamba

Yaldızlı Dantel Tepsi Örtüsü


Bu tepsi örtüsünü birkaç yıl önce halkalarla örmüştüm. Oldukça basit bir örneği var. Bir de geçen seneki  söz günümden yadigar bir lekesi var :)
Geçen yıl söz günümde kalabalık iki aile grubuna kahve ikramı yapmıştık. Biz ve erkek tarafı takriben 30 kişiye:) Biz de isteme günü ve söz gününde kahve ikramı yapılması adet imiş. (Laf aramızda, bu adetlerden bana gına geldi, çoğu sadece insanları yormak için uydurulmuş gereksiz ritüeller.)  Anneme kahveyi ikram ettiğim sırada, ikramı kendi üstüne alınan 2 yaşınadaki yeğenim Eyüp, tepsiye doğru hamle yapınca olan oldu. Kahve fincanı tepsiye dolayısıyla da örtüme devrilmiş oldu. Zaten, ayağımdaki yanlış seçim bir karış topuklu ayakkabıyla canhıraş bir şekilde servis yapmaya çalışıyordum, bi de kahve devrildi , herşey tamam oldu. Tabi apar topar temizlik, yeni kahve ikramı telaşımı ikiye katladı. Zor günlerdi vesselam kimseye tavsiye etmem.

26 Nisan 2010 Pazartesi

Sarı Güllü Peçete Halkası



Haziran ayında evlenecek ağabeyimin çeyizi için bu peçete halkalarını hazırladım. Bundan böyle erkek çeyizinin olmazsa olmaz parçası budur! Bu böyle biline :)

22 Nisan 2010 Perşembe

Aplike Çiçekli Bohça - Yoyolu Bohça


Geçen yıl bol bol yapıp bir kutuya koyduğum bu çiçekleri çeşitli projelerde kullanmak üzere zaman zaman ortaya çıkartıyorum. Çiçekleri koyduğum o kutu benim için define kutusu gibi birşey:)

21 Nisan 2010 Çarşamba

Kristal Broş


Sitemi daha yeni açtığım halde bir hafta ara vermek zorunda kaldım. Yoğun günler aslında yeni başlıyor ama bundan sonra bu kadar ara vermemeye gayret edeceğim.

5 yıl önce takı tasarımın fazlaca revaçta olduğu dönem hazırladığım broşumu sizlerle paylaşıyorum. Evde kendi kendime çeşitli takılar yapmayı öğrendim. Deneme yanılma yöntemiyle yani:)
Bu broş, kristal boncuklar misina ile örülerek ortaya çıkıyor. Arkasına da broş iğnesi taktınız mı keyifle kullanmaya başlayabilirsiniz.

15 Nisan 2010 Perşembe

İğne Oyası Yemeni


Geçen sene kuzenimin eşinde bu örneği görünce, fotoğrafını çekmiştim. Yapılacaklar listemde duruyor, bir türlü sıra gelmedi. Aslında çok iyi iğne oyası bilmiyorum, ama kendimi zorlayıp bu örneği yapacağım, çok beğeniyorum iğne oyasını. Bu da oldukça kolay bir çalışma.
Fotoğrafı olabildiğince düzgün çekmeye çalıştım, zannediyorum rahatlıkla örneğini çıkarabilirsiniz.

Nişan Yüzük Yastığım

, Kurdele
İlk paylaşımım benim için özel olan bir çalışma. Nişan yüzük yastığını geçen yıl nişanıma çok yakın bir tarihte aceleyle yapmıştım. Gülleri ben hazırladım, yastığın dikimini ise annem yaptı. Nişan-düğün gibi zamanlarda herşeyle ilgilenmek zorunda kalınca bazen bazı şeyler istemediğiniz şekilde sonuçlanabiliyor. Tıpkı bu yastık gibi...

yeni günlük yeni heyecan

bugün günlüğümün ilk sayfasını sizlerle paylaşıyorum. ilk sayfada umutlar, beklentiler ve heyecan var.

hayat ve sanata dair herşeyi paylaşmak istediğim sitemde, sizlerin güzel yorumlarını da görmek istiyorum. hayat paylaştıkça daha da güzel. sevgiler.