28 Nisan 2010 Çarşamba

Yaldızlı Dantel Tepsi Örtüsü


Bu tepsi örtüsünü birkaç yıl önce halkalarla örmüştüm. Oldukça basit bir örneği var. Bir de geçen seneki  söz günümden yadigar bir lekesi var :)
Geçen yıl söz günümde kalabalık iki aile grubuna kahve ikramı yapmıştık. Biz ve erkek tarafı takriben 30 kişiye:) Biz de isteme günü ve söz gününde kahve ikramı yapılması adet imiş. (Laf aramızda, bu adetlerden bana gına geldi, çoğu sadece insanları yormak için uydurulmuş gereksiz ritüeller.)  Anneme kahveyi ikram ettiğim sırada, ikramı kendi üstüne alınan 2 yaşınadaki yeğenim Eyüp, tepsiye doğru hamle yapınca olan oldu. Kahve fincanı tepsiye dolayısıyla da örtüme devrilmiş oldu. Zaten, ayağımdaki yanlış seçim bir karış topuklu ayakkabıyla canhıraş bir şekilde servis yapmaya çalışıyordum, bi de kahve devrildi , herşey tamam oldu. Tabi apar topar temizlik, yeni kahve ikramı telaşımı ikiye katladı. Zor günlerdi vesselam kimseye tavsiye etmem.

İsteme günü, söz, nişan bir günde yapılıp, iş bitirilmeli. Yoksa çok telaş oluyor, her kafadan bir ses çıkıyor, en güzel günleriniz olduğu iddia edilen günleri stresten çatlamak üzere yaşıyorsunuz. Velhasıl, çok ebe bebek boğuyor ;)

Neyse işte bu örtüyü çeyizim için örmüştüm ama, birkaç tepsiyle birden servis yapılacağı için, çeyizimin derinliklerinden bu örtüyü çıkartıp kullandık. Çok şık duruyor tepside. Gerçi tepside örtünün işi ne, o da ayrı bir muamma :)) Ay bu adetler öldürecek beni :) 

Örtünün üzerinde duran dekoratif obje, ağabeyimin nikah şekeri kutularını almaya gittiğimizde zorla kendime hediye ettirdiğim takı kutusunun küçük olanı. Bir de büyük kutu var. Annemin dediği gibi, dilencinin malı çok olur :))


4 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel bir örtü olmuş:)
    yaşadığınız bu talihsiz olay ileride size,
    anlatacağınız bir anı olmuş:D sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  2. Hi Fuska! Your creations are lovely! :)

    YanıtlaSil
  3. Sümeyye, Noyumberry yorumlarınız için teşekkürler.
    Lisa, thank you for your comment.

    YanıtlaSil